Jag tänker lära mig arbiträra facktermer för det är mycket roligare.

25.04.2011 kl. 01:52
Jag skriver även romaner per e-post.
För tillfället har jag bara en kompis som är väldigt roman-privilegierad, men det hinner ännu bli ett genombrott.

Efter att för denna privilegierade kompis listat upp vad allt språk-tegelstenen handlar om blev jag ganska rädd. Det var väldigt många rader text plötsligt.

Mitt största hatobjekt är grammatikaliseringsprocesser. Det är del av kapitlet "Språkets arkitektur" och jag har aldrig sett något så hemskt inlindat i något som låter så oskyldigt.

Ett ord jag fastnat på är "arbiträrt". Jag tycker jag skulle kunna börja säga "Jag tänker arbiträrt ta fem karkkin ur påsen".
Jag tycker det är så jävla absurt att det finns ord som ingen vet vad dom betyder, ingen använder, förutom dom där språkprofessorerna på sina inside-föreläsningar för sina språknördsvänner.
Varför säger man inte bara godtyckligt?
Jag menar det finns en massa människor som inte ens vet vad godtyckligt betyder.

Skulle allt läsande bestå av sånt här känsloväckande absurt som roliga ord skulle det inte vara något problem.
Men tyvärr finns det också grammatikaliseringsprocesser.

Jag har blivit lite rastlös av garage-eremitlivet och borde ta mig till stan oftare.
 Jag tror rastlösheten är någon sorts "halva tiden gått, mitäs nytten?"-grej. Som 40-årskris typ.
Och sen när man som mest skulle behöva det så går Reykjavíks sena nattliv inte alls ihop med att sista bussen åker elva.

Jag vet vad jag tänker göra första kvällen då jag kommer till Helsingfors. Jag vet precis vad jag kommer att ha lust på.

Jag trodde att man sov på natten. Men jag sover helt tydligt inte. Varje morgon, varenda morgon, lång lista på det mest random jag kokat ihop under tiden jag trodde jag sov. Jag har varit Jack Sparrow (jag vet inte hur månte gången) och sneakat runt i ett hus vart det fanns en tam panter, jag har tagit del av mina vänners hämndplaner mot sina pojkvänner, varit ansiktsmålad efter penkkis och tvättat bort allt smink badrummet hemma vart min lillebror blivit en tax. Sett trapetsdansare på Runebergsgatan som egentligen bara var dockor och en av dem hade förlorat ett ben. Jag trodde man sov.