Korpen flyger.

23.04.2011 kl. 19:03
Det finns en rätt välkänd isländsk film från 1984 som heter Hrafninn flýgur (Korpen flyger) och som handlar om blodshämnd och vikingar och tunga knivar och som är väldigt underhållande.
Och jag blev väldigt underhållen av att se ett par korpar vid Rauðavatn dit jag cyklade. Det var mindre underhållande att känna hur man höll på dö i varje backe men runt sjön fanns bara ridväg så jag hade orsak att lämna cykeln och gå runt.
Efter alla miljoner debatter om citykaninerna i helsingfors var det väldigt överraskande att medan jag fascinerades av isländska videkissor plötsligt få syn på en kanin en meter från mina fötter som låg intill busken och inte verkade ha en tanke på att flytta på sig.
Den ska veta att den är lyckligt lottad.

Hade tänkt mig någonsorts påskkalorieförbränningstur som skulle ta en evighet, men efter mindre än två timmar är man tillbaka och sätter på With or without you och funderar på vad av sin vägkost man ska börja med.
Chokon ska man nog börja med. Det är ju påsk.

Ser detta mera som ett varande än ett boende.