Lexikala subjekt och mer eller mindre färdiga Enne-karaktärer.

20.04.2011 kl. 14:02


Slingrigt men framåt. Som mitt liv.
Den där stigen fortsätter väldigt väldigt långt. Idag vek jag av vid Bónusen för man blir hungrig av att gå.Fortsätter och fortsätter och ljus i andra ändan...
Det är bra att jag får ut mig själv emellanåt. Bussresan in till stan har börjat kännas lång, till nackdel för Sjóns underliga roman.
Och det känns dumt att sätta upp miljoner bilder på det där samma berget hur mycket det än fascnerar mig för varje dag som går. Men det är så stort och blått och snötäckt och nära och verkar finnas bakom alla hustak samtidigt.Enne

Självcentrerade queer-tjejen Nots del är klar, bortsett dom finslipningar som ska göras då helheten är färdigskriven.
Katja som blev något lite annat, eller hoppeligen blir nåt lite annat än ett patetisk no life tjej mognadsnivå 14, också lika klar.
Erika på gång. Ett bra tecken är att man själv blir berörd nästan till tårar när man skriver. Det är ju alltid en början. Och får räcka som beskrivning av Erika.

Bipersoner, som är viktiga för historien, blir så lätt platta. De har den där ena egenskapen som är väsentlig för huvudpersonen och dess utveckling, och sen är de själva bara orealistiska byggstenar.
Undrar ibland om jag inte omedvetet gör alla karaktärer väldigt lika mig själv, fast jag ser dem som starka kontraster sinsemellan. Att jag inte kan beskriva världen ur en persons synvinkel som ser den på väldigt annorlunda sätt än jag själv.
Not och Katja ska inte vara lika. Inte alls.
Behovet av närhet och önskan på besvarat intresse finns hos dem båda, men det är bara en egenskap, inte hela deras person.

Efter Erika är det bara killarna kvar. Martin och Thomas. Den ena ett oromantiskt egomonster och den andra en smått patetisk självföraktande pojkvän.Cookies baked with lovely stuff


Snart är det påsk. Jag kommer inte ihåg att jag någonsin skulle ha tillbringat påsken annanstans än på lande med hela stora tjocka släkten och massor massor mat och sockerfylla och saffranbulla och skrattsamtal till tidiga sena natten.
Jag har hållit mig från att köpa choko och kex för att kunna släppa loss på veckoslutet. Fast Bónusen kan ju vara stängd så jag måste nog hamstra lite på förhand.inkorporering, absolutiv och ergativ kongruensmarkör, transitiv sats, lexikala subjekt, nominalfraser, syntaktiska funktioner det betyder satsdelar varför kunde han inte genast säga satsdelar?


Jag kan inte se mig själv jobba. Liksom tjäna pengar att leva på -jobba. Och för varje sida av siansaksaa-språkboken jag läser för unis inträdesprov så kan jag allt mindre se mig själv studera. Liksom lära mig saker, tillämpa dem, sätta mig in ämnet -studera.
Jag hoppas jag kommer in till Sverige. För då handlar det om skrivande. Och jag tror inte jag då kommer att ha problem med att villa lära mig och tillämpa och sätta mig in i det. Jag drunknar gärna.
Helt tydligt är det det jag vill göra just nu. Och det är ju bra för Enne. Mindre bra för uni.