fem dagar

27.03.2011 kl. 11:47
Jag har inte ännu börjat packa. Nog gjort listor, men inte packat.
Först var jag väldigt länge endast förväntansfull.
Eller allra först ville väldigt länge "bort" och Reykjavík var mitt bort. En söt och trevlig stad där jag mått väldigt bra den gången jag varit där och med ett stort berg strax intill som nästan alltid skymtade bakom något hustak, "Esja".
Det var mitt bort.
Sen plötsligt blev det tre veckor och sen två och sen fem dagar och imorse då jag stod och diskade efter väldigt få timmar sömn och ganska mycket alkohol därinnan så kände jag mig endast rädd. Inte värst förväntansfull.
Rädd för att sätta mig på ett flyg som jag vet kommer att ta mig till ett ställe på andra sidan ett hav där jag inte känner någon och måste klara mig själv. Måste klara mig helt själv med det bräckliga som ren här är jobbigt.

Alla säger "njut av Island!" Visst. Jag ska väl göra det. Men emellanåt känns det som att jag inte helt vet hur man gör.
Jag tänker i första hand lyckas med att ta mig dit.

Man ska inte tro att man så lätt kommer "bort". Det hänger inte bara på ställe och umgänge. Detta kan snarast kallas omväxling. Skall inte tänka det som mer än så.
Sig själv kommer man inte bort ifrån helt så lätt.
Och kanske är det bra att man sätts på prov just genom det.

Eftersom jag omöjligen kan veta hur det kommer att bli så ska jag åka. Det är liksom den bra sidan i det hela. Jag kommer knappast att ångra, villa ta tillbaka dom där fem veckorna (mera troligt att jag kommer att villa tillbaka till dem), och om någonting så är det något nytt.

"Det är modigt" har jag också fått höra.
Det är fint att jag fått iväg mig i alla fall, kommit såhär långt.
Sen är det bara att vänta fem dagar och se hur det blir.
Kommentarer (2)
Alla har vi ett ställe som är vårt bort. Mitt är i Sverige.
emzie.ratata.fi28.03.11 kl. 00:49
come on. det handlar bara om fem veckor, inte om fem år. come on.
femveckor02.04.11 kl. 18:12